KærBo for Afrika

KærBo for Afrika er en non-profit velgørenheds og udviklingsorganisation, som er oprettet af Fonden KærBos beboere såvel som medarbejdere. Alle beboere på Fonden KærBo tilbydes at være en aktiv del af denne organisation, som en del af den sundhedsfremmende indsats.

Grundtanken er, at beboerne kan opleve, at de trods deres diagnose kan gøre en forskel for andre og desuden opleve, at de trods deres diagnoser er privilegerede. Den selvindsigt og selverkendelse er et led i beboernes samlede behandling.

I foråret 2013 var en arbejdsgruppe bestående af 3 beboere, vores centerleder og en pædagogisk medarbejder for første gang i Ghana, hvor de besøgte øen Attiteti Plantation. Her bor der ca. 3000 mennesker, som alle er massivt fattige. De har kun ringe adgang til vand og har ingen elektricitet.

Vores mål er, at hjælpe disse mennesker til en højere levestandard. Dette har vi gjort ved at lave forskellige tiltag. Vi har bl.a. holdt en storslået støttefest, som blev arrangeret af beboere og personale fra Fonden KærBo.
I begyndelsen af 2014 lykkedes det at samle så meget ind, at vi kunne donere en båd med motor til beboerne. Båden anvendes bl.a. til at transportere børn til og fra skole og den har i den grad medvirket til en lettere hverdag på øen.

I begyndelsen af 2015 var vi – beboere og ansatte – endnu en gang i Ghana. Denne gang på et 5,5 ugers ophold, hvor vi bl.a. medbragte sko, skriveredskaber o.a. til beboerne på øen. Vi fik en hel del mediomtale og blev rost for vores initiativ. Vi kunne også donere 100 solcellelamper samt indkøbe sundhedsforsikringer til et større antal trængende. En meget spændende og givtig tur:-)

Både beboere og ansatte betaler for deres flyrejse med egne midler:-)

Se i øvrigt www.facebook.com/kaerboforafrika

Se også disse film:

2016 – Ghana

2016 – Kærbo Støttefest

2015 – Ghana

2014 – Ghana

kærboforafrika

Øen på billedet hedder Attiteti Plantation og der har vi valgt at sætte vores kræfter ind for at hjælpe den lokale befolkning til et bedre liv.